Standhouder Mary deelt haar verkooptips met ons

8 Gouden verkooptips Mary

Standhouder VIA VIA Tweedehands Kledingmarkt 30 september en 1 oktober 2023 in de Lutherse Kerk Maastricht

In het weekend van zaterdag 30 september en zondag 1 oktober vindt alweer de 7e editie van de VIA VIA Tweedehands Kledingmarkt plaats. Meer dan 30 standhouders vullen hun Plek met Rek met merkkleding en accessoires. Deze keer de HERFSTEDITIE.

Eén van de standhouders is Mary. Mary heeft ook tijdens de Herfsteditie weer een Plek met Rek gereserveerd. Ze staat heel graag op de VIA VIA markt, mede dankzij de fijne sfeer die de standhouders en de organisatie neerzetten.
Mary verkoopt merkkleding en accessoires uit het duurdere segment die zelfs momenteel nog in de winkels verkrijgbaar zijn, alleen tegen een hele andere prijs. Ze vindt dit soort initiatieven fantastisch. “Markten zoals deze zorgen ervoor dat merkkleding voor iedereen toegankelijk is”.

Mary heeft jarenlang een eigen kledingzaak gehad in Maastricht en liep zelf modeshows. Haar liefde voor mode begon al heel erg vroeg. Als kleuter wist ze al precies welke kleding ze wel en niet wilde dragen. Kochten haar ouders een dure jas voor haar die ze niet mooi vond? Dan ging deze op de hoek van de straat direct weer uit.
Ze volgt de nieuwste trends via magazines en sites en reisde veel naar Brussel en Antwerpen voor de nieuwste fashion. “Mode is zeg maar... mijn ding”.

Mary verkoopt haar kleding heel goed op de VIA VIA markt. Ze is aan het einde van de dag dan ook altijd zeer tevreden. Dit heeft niet zozeer te maken met de inkomsten, maar meer omdat ze graag mensen blij ziet. “Mensen zien vertrekken met hun nieuwe aankoop én met een grote glimlach. Daar doe je het toch voor?”

We vroegen Mary naar haar verkooptips.

1.      Presentatie. Zie er zelf goed en representatief uit. Sta actief in een open houding
2.      Spreek mensen op een leuke en gezellige manier aan. Je ziet vanzelf wel wie hiervoor openstaat en wie niet
3.      Hang kleuren en potentiële setjes bij elkaar
4.      Hang je mooiste stukken aan de voorkant, net als in een etalage
5.      Etaleer je schoenen op schoendozen
6.      Geef uitleg over kledingstukken; Waar heb je het gekocht. Wat betekende het kledingstuk voor je? Vertel over het merk of de soort stof. Komt het uit een ander land?
7.      Hang geen prijskaartje aan een kledingstuk. Er ontstaat ruimte om met mensen in contact te komen en een praatje te maken over het kledingstuk
8.      Prikkel mensen. Waar kunnen ze dit kledingstuk bij dragen. Of tijdens welke gelegenheid?

Mary vraagt niet te veel voor haar kleding. “Ik hoef de winst niet te delen met een tweedehands kledingwinkel”.
Deze editie verkoopt ze een mix in kleding. De herfst is een beetje een overgangsmaand. Ik neem blouses mee en jassen, maar ook sandalen en jurkjes. In haar rek hangen straks merken van onder andere Natan, Armani, Prada, Patricia Pepe, Marlene Birger en Strenesse.

Herfsteditie VIA VIA Tweedehands Kledingmarkt. Zaterdag 30 september van 12.00-17.00 uur en zondag 1 oktober van 12.00-17.00 uur

Esther Dijkstra