vernissage - opening
vrijdag 14 maart 17.00 - 19.00 uur
weekend 15 - 16 maart 12.00 - 18.00 uur
maandag 17 maart - donderdag 20 maart 12.00 - 18.00 uur
Tijdens TEFAF Maastricht, de toonaangevende internationale Art Fair, nodigen we je van harte uit voor een bezoek aan BLESSED BY ART – een inspirerende expositie gebruikmakend van het decor van de voormalige schuilkerk Lutherse Kerk Maastricht. Bewonder van vrijdag 14 maart t/m 20 maart de werken van zeven inspirerende lokale beeldend kunstenaars.
Laat je inspireren door de expressieve bronzen beelden van Toine Dekkers, de gelaagde en intrigerende foto- en modekunst van Ingeborg Steenhorst, en de krachtige portretten en beeldhouwwerken van Anneke Kockelkorn-Hanssen. Ontdek de intuïtieve en eigentijdse keramiek van José Fijnaut, de verfijnde figuratieve beelden van Sculpting Artist Godfried Dols, en de dynamische abstracte schilderijen van Slavko Dujić. Ook Sabine Jacobs brengt haar unieke stijl in de vorm van paper art mee naar deze bijzondere expositie.
BLESSED BY ART draait om kunst die raakt, inspireert en verhalen vertelt.
Opening:
📅 Vrijdag 14 maart om 17:00 uur (einde 19.00 uur)
Expositiedagen:
📅 Zaterdag 15 en zondag 16 maart van 12:00 - 18:00 uur
📅 Maandag 17 t/m donderdag 20 maart van 14:00 - 18:00 uur
Gratis entree
📍 Locatie: Lutherse Kerk, Maastricht, Hondstraat 14
De Lutherse Kerk is uitermate geschikt voor het organiseren van vergaderingen, concerten, huwelijksvoltrekkingen, expo's en andere evenementen. Kijk voor meer info op www.Lutherse-Kerk.com of mail naar esther@lutherse-kerk.com
TOINE DEKKERS
Studeerde plastische vormgeving aan de Academie voor Beeldende kunsten te Maastricht.
Toine Dekkers ontleent zijn onderwerpen aan zijn directe omgeving: het persoonlijk leven , maar ook de media of de natuur. Zijn stijl is krachtig en expressief. Zijn beelden ontstaan schetsgewijs op papier of gemaakt uit klei. Op zoek naar het avontuur ontstaan ideeën die worden verwerkt in de “ fantastiek” van de beeldentaal.
Het werk van Dekkers verenigt de meest traditionele monumentale beeldentaal met de meest populaire. Een object van verering of verheerlijking krijgt expressie, schreeuwt het uit, anekdote wordt verstild tot moment en tot monument.
INGEBORG STEENHORST
Verhalende analoge en digitale kunstfotografie, mode- en sieraadontwerp.
Ingeborg Steenhorst is een Belgisch-Nederlandse kunstenaar, fotograaf en modeontwerper. Haar kunst, geïnspireerd door natuur en storytelling, combineert analoge en digitale fotografie met unieke zelfgemaakte kostuums en accessoires die het resultaat zijn van arbeidsintensief handwerk, artisticiteit en vakmanschap. De kunstenaar heeft een sterke wens om duurzaam te creëren en ze gebruikt dan ook vaak vintage stoffen, kledingonderdelen en oude sieraden. Ingeborg vindt haar inspiratie in de natuur, verhalen en het streven naar autonomie. Ze werkt vanuit een uitgebreide workflow: van scripts schrijven en locaties scouten tot het ontwerpen van kostuums en digitaal én fysiek nabewerken van foto's met mixed-media technieken. Zo creëert ze schilderachtige fotokunst met een unieke signatuur.
Website: ingeborgsteenhorst.com
Facebook: www.facebook.com/IngeborgSteenhorst
Instagram: https://www.instagram.com/ingeborg_steenhorst/
ANNEKE KOCKELKORN-HANSSEN
Viel als jong meisje op door haar teken- en schildertalent. Op de Vrije Academie te Heerlen ontwikkelde zij bij beeldhouwer Appie Drielsma daarnaast haar vaardigheden in beeldhouwen en keramiek. In 1971 studeerde zij bij Piet Killaars af aan de Stadsacademie te Maastricht in de afdeling Plastische Vormgeving. Bij haar ontwikkeling als kunstenares was zij ook jarenlang docent aan de Vrije Academie Oostelijke Mijnstreek. Op oudere leeftijd is zij weer teruggekeerd naar haar jeugdliefdes, tekenen en schilderen. Vrouwen, hun karakters en hun lichamen vormen daarbij een belangrijk motief.
josé fijnaut
José Fijnaut studeerde Plastische Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, waar ze in 1988 cum laude afstudeerde en genomineerd werd voor de Hustinxprijs.
In haar atelier in Geverik werkt ze aan opdrachten en autonoom werk.
Opvallend zijn haar werken in de openbare ruimte, zoals het Max Euwe monument in Amsterdam en het iconische landmark; Haantje van Buchten langs de A2.
José Fijnaut ontving in 2023 de Nationale Keramiekprijs.
Haar werkwijze is intuïtief en speels waarbij materiaalkeuze ondergeschikt is aan haar artistieke visie. Op dit moment ligt de focus op keramiek een medium waar ze haar liefde voor gebruik van kleur optimaal kan benutten.
Sinds 2009 werkt ze samen met Maria Stams onder de naam Koppig Limburg. Hun gedeelde passie voor portretboetseren en filosofische bespiegelingen over kunst vormen de kern van dit project, waarin ze inmiddels meer dan 200 portretten hebben gecreëerd. In 2011 werd dit omvangrijke werk, op uitnodiging van Stijn Huijts, geëxposeerd in Schunck* Heerlen.
Instagram: https://www.instagram.com/jose_fijnaut/
Website www.josefijnaut.nl en www.koppiglimburg.nl
godfried dols
Godfried Dols (1958) woont in Eys en heeft daar zijn atelier. Op heel jonge leeftijd raakte hij gepassioneerd door klei en van zijn 15e tot zijn 30e ontwikkelde hij zich als autodidactisch keramist. Hij deed ervaring op met de pottenbakkersschijf en verdiepte zich in het samenstellen van glazuren. Daarna volgden 15 jaar waar hij werkzaam was als elektronica monteur specialist in de industrie en als gedragstherapeut voor honden.
Na zijn 45ste levensjaar ontdekte hij zijn talent voor het maken van figuratieve kunst. Hij ging in de leer bij kunstenaars in Nederland, België en Italië. Twee jaar later profileert hij zich als professioneel kunstenaar in binnen- en buitenland. In zijn atelier in Eys geeft hij lessen aan getalenteerde leerlingen. Enkele maanden per jaar werkt Godfried in Italië in een marmeratelier in Pietrasanta en in Greve in Chianti in een van de beste bronsgieterijen, beide in Toscane.
Website: https:\\www.godfrieddols.nl
Instagram: @GodfriedDolsSculptor
Facebook: Godfried Dols Sculptor
slavko dujic
Slavko Dujić werd in 1959 geboren in Knin, Kroatië. Hij woont en werkt in Nederland.
Slavko heeft gestudeerd aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Hasselt, waar hij zich specialiseerde in abstracte kunst. Ook heeft hij gestudeerd aan de Academie voor Plastische Kunsten in Genk, ook in Belgie. Slavko heeft over de hele wereld geëxposeerd, zowel solo als in groepsverband. Zijn werken zijn en waren te zien in Nederland, België, Kroatië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Canada, Argentinië en de Verenigde Staten.
Over Slavko is begin 2023 een documentaire gemaakt: Slavko Dujić, leven voor de kunst. Filmmaker Maurice Nijsten en assistente Dénise Nijsten gingen met Slavko onder meer terug naar zijn geboorteland, dat door oorlog verscheurd raakte. In totaal volgden ze hem ruim een jaar op allerlei locaties, met als resultaat een indrukwekkende documentaire over een heel bijzonder mens. Deze kreeg in januari 2023 een première in Filmhuis de Spiegel in Heerlen en werd later op televisie uitgezonden door de Limburgse omroep L1. De documentaire is via deze link te bekijken:
sabine jacobs
Sabine Jacobs werd in 1966 in Aken geboren. Haalde in 1993 haar diploma in grafische vormgeving, bij Prof. Dr. Ulf Hegewald, FH Aken, Afdeling Visuele Communicatie. Sinds 1993 werkt ze als freelance beeldend kunstenaar. Sabine Jacobs woont en werkt in Monschau.
Hoofdfocus van het werk: tekening, installatie en plastic.
Schilderachtige tekeningen en ruimte-vullende objecten van draad en papier behandelen natuurlijke fenomenen. Ze zijn abstract met een effect van fragiele kracht. Op een associatieve manier zoeken ze contact met de ontvanger.
(1995 Werk in de openbare ruimte, glas-in-lood raamontwerp voor de St. Pieter in Aken. Vanaf 2011 lid van de ateliergemeenschap werkplaats K. 2016 winnaar van de MSC Kunstprijs, Übach-Palenberg.)